Ännu en dag…

Det hade varit enklare om det syntes på mig. Att det syntes hur tröttheten och trasdockan i mig visar sig. Den värsta kommentaren hittills är:
”Skönt för dig att få vara ledig hela sommaren!” Om det är det ni tror att jag har så, ledigt! Då har ni inte mycket koll på den skörhet jag bär på just nu. Är det lättare om jag skulle bryta armen så ni såg det? Att vara slutkörd. Ledsen. Trött. Det syns ju knappt. Bit ihop väl! Det är varken det ena eller det andra. Det är helheten. Men jag tänker inte vara alla andra till lags nu. Jag är jättearg på mig själv att jag inte kunnat säga nej. Det finns många förklaringar till det. Ni kan läsa detta om ni känner för en uppdatering. Det är sannolikt en del av förklaringen. Men inte allt. Vi byggs upp av erfarenheter och olika miljöer. Satt med en reporter och fotograf i april. Hon frågade mig om hur jag mådde idag. Mitt påklistrade leende sa. ”Men det är ok!” Eller?

Jag skall försöka sortera upp vad som får mig att komma tillbaka. För jag är på gång nu.

Är fortfarande jättearg och besviken på mig själv då alla varningssignaler fanns. Jag visste inte hur jag skulle få stopp på tåget bara. Många runt mig sade ”Nu får du lugna dig Anna!” Men som jag sa i förra blogginlägget. Nu får ni andra vänta. Jag är inte intresserad av att hjälpa någon annan just nu. Kan låta hårt kanske…men så är det. Ni kan förvänta er både ja och nej. Och det beror bara på min dagsform. Och jag tycker inte om er mindre för att jag säger nej. Jag säger nämligen ja till mig själv. Att umgås är inte samma sak som att hjälpa.

Allt jag vill just nu är att orka. Att vakna på morgonen utvilad. Att hoppa ur sängen och göra frukost. Att vara med min familj. Att komma tillbaka till mitt jobb och vara den glada, sociala Anna som jag brukar. Tro inte att det är jobbet som gjort mig sjuk. Åh nej. Det är det inte. Helheten. Min arbetsgivare är fantastisk. Jag vill jobba. Jag vill kunna göra ett bra jobb.

Men att vissa dagar inte vilja gå upp ur sängen. Att boka in saker veckan innan som jag idag inte orkar…Att gråta över…ja allt. Att leende säga. ”Men jag mår ok…” Eller? Vissa dagar går det att le. Andra inte. Det ende som brottas med det är nog jag.

Det finns faktiskt hopp. Jag tar steg varje dag men måste hålla energislukare borta. Energislukare är personer eller företeelser som får mig att må dåligt. Som får mig att känna mig liten…eller som jag säger till mina lag: Som tillåter sig att komma in under skinnet på er. Ni måste sparka dom. Ge dom en rejäl spark i baken och säg. Nej tack!!! Ni känner dom. Ni vet vilka dom är. Gör er av med dom. De som älskar er för de ni är. De skall ni behålla. – Lätt att säga kan ni tycka. Ja, visst. Och nu har t o m jag blivit drabbad….Starka Anna. Hon som står pall när andra faller. Jo tack. Men en sak vill jag ni skall veta. Jag har ett par energigivare i min omgivning. Människor som ringer, träffar mig eller sms:ar för att kolla att allt är ok. För de vet att det inte går så snabbt att bli bra. De tar hänsyn och de väntar in. Jag har några sådana i mitt liv. De är inte många men de betyder allt. Flera av dom jobbar på mitt jobb. Ni vet vilka ni är. Jag har några i min privata krets också. Ni vet också vilka ni är. Ni som bara vill veta att allt är ok. Och ni som skickar söta bilder på ordspråk till mig. Ni är mig närmast att förstå.

Hur går dagarna framåt? Ja, jag har det lite tradigt vissa dagar. Många många omkring mig har det värre. Vi har sannolikt olika motståndskraft.

Jag har en torktumlare som går dygnet runt. Det är min hjärna. Den sorterar just nu. Dagarna går framåt genom att jag får göra det jag vill och orkar. Inte vad andra vill att jag skall göra.

  • Älskar att planera maten. Sitter och läser recept. Testar nya idéer. Mottas olika i min familj. Men de äter snällt. Jag verkligen älskar att laga mat när jag är lugn och harmonisk. Jag lagar hellre mat hemma än att gå på restaurang.
  • Jag lyssnar på musik. Mycket musik. Jag kallas allätare…men jag har ändå några artister som ger mig liv. Kent och Lars Winnerbäck (upplyftande va kan några av er tycka men de har jag växt upp med…) Det är de som ger mig reflektionen.
  • Läser mycket. Jag läser mycket och många olika saker. Jobbar vidare i mitt huvud med nätmobbing och näthat och har fått en bok av min mamma som ger mig nya vinklingar på mina egna föreläsningar. Böcker just nu: ”Tisdagarna med Morrie.” (lärt tre ggr) ”Nätmobbing” (för mina föreläsningar) ”Good Enough” (läst två ggr) ”Lär dig leva” (egentligen gråter jag till denna) ”En dag” (denna är vacker) ”Sista brevet från din älskade” (Mmmm, den)
  • Blommor. Mina blommor i trädgården ger mig för första gången i mitt liv energi…det är inte jobbigt längre.
  • Fotografera. Alltid nära mitt hjärta. Inte särkilt bra på det men har ambitionen. Lyckades snoka upp en halvdagskurs i nästa vecka och jag fullkomligt längtar dit. Jag vill fånga ögonblicken och därmed skriva historien.
  • Jag pratar med de som betyder något för mig. Jag har haft långa samtal om livet med några av mina närmaste vänner och min familj. Ett tag trodde jag att jag hade en ålderskris. Det är möjligt. Men jag ser planen nu.
  • Pokemon Go. Skojar bara 🙂
  • Jag har en insikt och nyfikenhet inför framtiden och jag vet att jag har stödet i de människor som betyder något.
  • Ljud. Det är hemskt ibland. Jag försöker stänga av alla ljud. Mest det här surrandet överallt. Däremot gillar jag fåglarnas kvitter. La mig i hängmattan en tidig morgon och lyssnade på när de vaknade. Underbart.
  • Och vissa dagar mår jag helt ok. Det är liksom så det är. Ibland är det helt ok att vara jag. Ibland är det inte det. Men jag ser nu att det kommer gå bra detta. Jag har tankar om nuet, framtiden. Jag kanske kommer att behöva backa tillbaka till dået och sortera upp det för att bestämma om det är vägen som skall beträdas. Eller om det är det som jag tror jag inte klarar som jag skall göra. För jag har idéer. Fick så bra tips idag. Jag har börjat skissa. Jag har gjort en 2-årsplan. En plan för mig. Väldigt få känner till den. Vilket är medvetet. Den innehåller både min mentala bild, resor, jobb, fritid och mest hur jag tänker må.

Men en sak som jag bestämt mig för. De som inte älskar mig för den jag är. Ni kan lägga er negativa energi på någon annan. För det fick jag lära mig idag av min vän. Budskapet var att göra det som gör mig lycklig. Det är mitt liv. Och angående mina drömmar så tror jag att det är mot framtiden jag skall snegla. Jag kommer göra upp med dåtiden. Men bara för att städa bort den.

jag
Bland nyfunna vänner. Samtal om näthat, mobbning och Almedalsvecka. Om vad som gör oss levande.
brod
Tycker om att laga mat. Och fota om det blir snyggt 🙂
mål
Mina tankebubblor. Ja det är suddigt. För det är mina tankebubblor. Dessa sorterar åt mig.

Kramas mycket <3 (minst 20 sek)

21 juli, 2016Permalink