2.2 Må-Bra-Kontot fylldes på

Då jag introducerade må-bra-kontot redan tidigare genom att jag gav dem personliga lappar och hade börjat prata lite lätt om detta så fortsatte jag.

Jag sa så här:

Vi skall nu prata om MÅ-BRA-KONTOT.

Vad är ett MÅ-BRA-KONTO? Du kan jämföra det med ett bankkonto man har pengar på. När kontot är fullt så kan du göra en massa roliga saker men om kontot är tomt så kan du inte göra lika mycket om det kostar pengar.

Det är därför viktigt att vi alla hjälps åt att hålla våra må-bra-konton välfyllda. Om kontot blir tomt blir vi negativa och ger upp lättare men om det är fullt så klarar vi svårare situationer lättare. Jag kommer alltid att försöka fylla på era må-bra-konton.

Tänk dig att du missar ett för dig enkelt skott på mål. Det kanske känns tråkigt och du blir ledsen eller arg. Vad vill du inte höra då som kan få dig att må ännu sämre? Du vill inte höra dina lagkamrater skrika åt dig eller skaka på huvudet. Då mår du bara sämre! Och om du är den som skriker åt din kompis eller skakar på huvudet så kan du ha tömt kompisens må-bra-konto.

Jag kommer göra mitt bästa för att inte tömma era men ibland så kommer jag att berätta för er hur ni skall göra en sak bättre för att bli en ännu bättre innebandyspelare och kille. Detta kommer jag försöka göra när ni har välfyllda må-bra-konton.

Vad kan man som kompis säga om någon precis missat mål för att han skall känna sig bättre?

Vi kan hjälpas åt med detta.

–          Beröm en lagkompis när han gör något bra eller när du ser att han verkligen kämpar.

Har ni fler sätt att fylla på varandras konton på?

Killarna fick nu sitta i mindre grupper och detta kom de fram till:

–       Klappa din lagkamrat på axeln och säga ”Bra jobbat!”
–       Visa att du bryr dig genom att kolla hur dagen varit?
–       Säga ”Hej Namn!” vid varje träning.
–       Uppmuntra även om det går dåligt. ”Du sätter den nästa gång!”
–       Vara glad för din lagkamrats prestation.
–       Le!