2.4 Misstagsritualen

Då jag tidigare berättat att vi har killar med stark vinnarinstinkt och man har haft svårt att acceptera förluster och skottmissar etc så valde jag att inrätta en misstagsritual i laget.

Jag framförde det så här:

Eftersom det är så svårt att inte tänka på ett misstag man gjort. Passen som inte gick fram. Löpningen som inte räckte eller något annat så är det viktigt att vi hittar ett sätt att glömma misstag.

Ett misstag är något som har passerat, något som har varit och som vi inte kan få ogjort. Det betyder att vi måste fokusera framåt. Det är likadant när ni tycker att domaren dömmer fel. Det kommer sällan att göras ogjort.

När ni tycker att ni gjort ett misstag så vill jag att vi andra runt omkring skriker SPOLA eller SLÄNG DET.Vi skall alla försöka att inte rynka på ögonbrynen eller ruska på huvudet utan vi skall stötta och hjälpa varandra.

Hur tror ni detta kommer att gå?

De tittade runt på varandra i gruppen och vi pratade vidare om att killen som gjort ett misstag verkligen inte behöver få det ingnuggat i sig genom att man suckar el skrattar osv. Han vet att han gjort ett misstag. Vi skall hjälpa honom igenom det. Detta jobbar vi fortfarande mycket med. I stort sätt varje träning. Och de gör framsteg hela tiden. De måste även få reagera. De är snart tonåringar.

Här är en film till er: http://youtu.be/JA7G7AV-LT8