3. Vi jobbar med jaget i laget

När jag planerade denna sammankomst var målet att spelarna skulle börja öppna sig mot laget. Jag hade läst om detta och ville testa hur det föll ut.

Instruktionen var:
Skriv ner namnen på dina lagkamrater på ett papper. Ett litet mellanrum mellan varje namn. Skriv ner det bästa ni kan komma på om varje person under namnet. Det behöver inte handla om innebandy. Det kan hellre handla om den andra killen som person än om innebandy.

Ni behöver inte skriva under med ert namn. Jag kommer sedan sammanställa och laminera in det till var och en av er så ni kan ha i er träningsväska.

De satte igång. En timme senare var de klara.

Det jag fick läsa från dessa underbara killar var något utöver det vanliga. De hade öppnat sig. Stundtals var det med tårar i ögonen jag sammanfattade. På nästa sammankomst skulle de få sina lappar som deras lagkamrater skrivit till dom.

Detta är korta utdrag från olika killars lappar så det inte går att häröra till specifika personer:
Jag är glad att gå i samma skola som du. Du är en bra vän för du är en lyssnare och bra på att hjälpa till. Du är en av mina bästa vänner. Du är en bra kille som är rolig att vara med och du är väldigt snäll. Du kämpar väldigt mycket och det är tryggt att spela med dig. Gillar dig för du är en snäll, rolig och positivt kille med mycket humor. En riktig kämpe som inte ger upp.

Detta är 12-åriga killar som hjälper varandra framåt. Man blir hänförd.