8.2 Utmanande kommunikation

Dessa killar har vi ett flertal tillfällen fått öva sig i kommunikation på olika sätt. Varje gång vi har dessa lagsittningar så försöker vi göra lite roliga saker för att de skall få skratta lite.

Denna gång parade jag ihop dem två och två. De fick berätta om de är höger- eller vänsterhänta och då fatta sin penna i den ”felaktiga” handen som är svår att manövrera. De fick sedan var sig ett papper och de skulle rita av varandra. Ansiktsporträtt.

När de gjort detta skulle de utan att prata visa för sin kompis vad de har för favoritmaträtt, favoritdjur och favorit TV-program. Det blev som en charader. När de var klara med detta och hade skrivit ner favoritvalen så fick de presentera sin kamrat för de andra genom att visa upp porträttet och säga: ”Det här är <namn>. Han älskar <maträtt>. Har <djur> som favoritdjur och ser helst <tv-program> på TV. Det blev många skratt och väldigt fina bilder av varandra.

Vi avslutade med att de fick gå till innebandyhallen och göra vad de ville. Några spelade fotboll och några sköt med klubba och boll.