Ledarskap

Vad är ledarskap?

Funderar en del på vad ledarskap är. Vad känner ni när ni hör ordet ledarskap? När jag tänker och hör ordet ledarskap så ser jag framför mig hur man genom olika metoder eller kunskap kan ta en organisation eller individ framåt genom att påverka beteenden, inställning och att det bottnar mycket i kommunikation.

Jag tror att man kan träna sitt ledarskap helt klart men jag tror också att en del är födda in i sitt ledarskap.

Jag tror att inte att man behöver vara av samma typ av personlighet för att gilla varandra vilket jag ofta hör. ”Vi är så olika så det fungerar inte…”

Jag tror att man kan lära sig och träna på att samarbeta. Jag tror också att det är oerhört viktigt att man just är olika. Olika vinklar på saker. Olika erfarenheter. Jag tror också att man behöver vara lyhörd för andra och sitt eget beteende för att vara en bra ledare. Om jag vet hur jag agerar och reagerar i olika situationer och inte är stolt över detta så kan jag göra något åt detta genom att bli medveten om det. Samt att jag kan träna för att jobba bort beteenden om jag vill det.

Man talar fortfarande mycket om situationsanpassat ledarskap. Vilket kortfattat handlar om att anpassa sitt ledarskap utefter vart organisationen är någonstans och då talar vi ju om en hel grupp av personer.

Jag tror att vi idag 2017 behöver börja titta mycket på det individualiserade ledarskapet. Hur leder jag vissa typer av personligheter i en organisation. Ni vet ju själva att ni inte kan ha samma ledarstil med Person A som med Person B ibland. De är helt olika och gillar helt olika saker. Jag hörde om en chef en gång som köpt fotbollsbiljetter till en stormatch i Stockholm för att belöna hårt jobb. Problemet var bara att ingen förutom chefen tyckte att detta var roligt. Det handlar om att veta vilka du har i din grupp.

Jag tror att det på alla nivåer idag behövs medvetenhet om detta. Vad är bra ledaregenskaper? Mycket är psykologi. Att förstå den andres behov utan att de behöver säga något men också att prata mycket för att förstå. Att premiera en bra insats genom att köpa tårtor där två i gruppen är gluten- eller laktosintoleranta är inte en bra idé. Att säga grattis på födelsedagen är en enkel gest. Att intressera sig för personens hobby eller svårigheter just nu på arbetet är inte påträngande.

Alla människor vill bli

SEDDA

känna sig

BEHÖVDA

och vara

ÄLSKADE

och det gäller även när de är på sitt arbete där de skall vara ungefär 8 timmar varje dag. De är mer på arbetet än de är hemma på vardagarna.

En ledare behöver kunna:
Inspirera och entusiasmera. Låter väl klyschigt men att ha en ointresserad ledare är som att inte bli sedd. Visa vad ni vill med visioner och inriktning på mot ett mål. Hur skall era medarbetare veta vart de skall om det inte finns några mål. Följ upp och ge feedback. Tyvärr så räcker det inte med mål och inriktning utan det behövs kommunikation och förankring också. Förankring så till vida att förändringar ses som självklarheter för är det något som vi vet idag är det att förändring är ett konstant tillstånd. Vill jag vara en bra ledare så behöver jag kunna samarbeta och vara en del av gruppen. Vill jag bli ovän med min grupp så bör jag undvika dom. Jag behöver bygga goda relationer till mina medarbetare.

Det som är bland det viktigaste som ledare är att ”Walk the talk”. Detta innebär att leva som man lär. Att som ledare säga en sak och göra en annan är ett säkert sätt att förlora förtroendet hos medarbetarna. En ledare som inte håller deadlines kommer få svårt att få sina medarbetare att hålla deadlines osv. Vi gör som ni gör och inte som ni säger.

Som ledare måste du kunna förändra dig. Om du har en motvilja mot nya ideér och en bristande fantasi kommer det att bli väldigt svårt att leda andra. Detta för att du behöver kunna ta in förslag från din organisation.

Utveckla din organisation. Lyssna till dom. Det är dom som är specialister. Du når dem genom att lita på dom. De har kompetensen inom sitt område.

Försök vara social. Det är ibland jättejobbigt men du behöver vara det när du leder andra. Kallprat, väder och vind prat och att kunna växla dina samtal efter situation.

Jag tror inte att jag pratat om obegripligheter. Jag tror att mycket är sunt förnuft. Hoppas det fått er att reflektera lite.

Kramas mycket <3

Kommentera